DOCUMENTAIRE

ERKENNING

Rialto for Short

Deliverables

Korte documentaire

Eén van ons meest betekenisvolle werk. Een passieproject over 'oma' Jane die ten tijde van de repatriëring na Nederlands-Indië statenloos achterbleef op Java.

Verhaal

De documentaire De Vergeten Nederlander vertelt het verhaal van Jane Ellis Hardy. Jane (86) woont in het huidige Indonesië en is inNederlands-Indië geboren uit een huwelijk van een Nederlandse vader en een Indonesische moeder. De Nederlandse overheid heeft haar tijdens de repatriëring van de Nederlandse Indo’s ontheemd, maar heeft haar vervolgens nooit de kans gegeven om een goed en welvarend leven op te bouwen in het land dat voor haar voelt als haar vaderland: Nederland. Jane vertegenwoordigt het verhaal van velen; een verhaal dat door deNederlandse overheid in de doofpot wordt gestopt, maar naar onze mening nooit vergeten zou mogen worden.

Een kijkje achter
de schermen
Joris and "oma" Jane walking in the suburbs of Jakarta, Indonesia.

Joris was diep geraakt door het verhaal van ‘oma’ Jane, omdat hij beseft dat als zijn opa en oma (ook geboren in Nederlands-Indië) dezelfde weg hadden bewandeld, hij er misschien nooit was geweest. Daarom voelde hij de behoefte om dit ontroerende verhaal met de rest van de wereld te delen.

CREW

DIRECTOR & SOUND
CAMERA, EDIT & COLOR
PRODUCER
EDITOR
SOUNDDESIGN

Joris Drachman
Cas Esders
Draes
Wiesje van Amstel
Andel Rongen

SPECIALE DANK AAN

Jane Ellis Hardy
Family Hitipeuw
Jasper Drachman
Pleun Pinsel-Drachman
Stichting Halen
Stichting Teman Teman Sehati
Pierre & Joke Drachman
Eline Jansen
Robbe van der Mieden
Raymond Hilkman
Merel Notten

Benieuwd wat we voor uw bedrijf kunnen betekenen?

Klik dan hier